dinsdag 27 september 2016

Heb jij jouw herfstgroenten al in huis?


De dagen worden korter en de behoefte aan een warme maaltijd wordt groter. Wij hebben voor jou een aantal herfstgroenten op een rij gezet.


1. Pompoen

Wist jij dat pompoen familie is van de komkommer en de meloen? In Nederland is het inmiddels helemaal hip op pompoen te eten. Maar dat is niet onterecht! Pompoen zit boordevol vezels en bètacaroteen. Let erop dat een pompoen stevig aanvoelt en geen zachte plekken heeft bij aankoop. Bewaar deze vervolgens op een droge plek. Er zijn vele manieren waarop je een pompoen kunt gebruiken zoals: pompoentaart, pompoenfrietjes of lekker in de soep! Hieronder post ik een recept om super gezonde pompoenfrietjes te maken.  

Recept: Gezonde pompoenfrietjes!


2. Boerenkool

Boerenkool is een echte vitamine bom! Het bevat vitamine A, C, D en een aantal B vitamines. Ook bevat boerenkool veel mineralen zoals: natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, selenium en zink. Daarnaast zitten er veel vezels in boerenkool. Vezels zorgen voor een goede werking van de darmen en zorgen voor een verzadigd gevoel.  Let er op dat de boerenkool mooi groen van kleur is bij de aankoop. 

Recept: Boerenkool curry


3. Pastinaak

Pastinaak behoort tot een vergeten groenten, maar komt steeds vaker weer voor in de winkels. Als je een pastinaak koopt let er dan op dat ze hard en stevig zijn. Pastinaak levert vezels,  vitamine A en een aantal B vitamines. 

Recept: Crispy pastinaak snacks!



5. Spruitjes 

Spruitjes zijn eigenlijk kleine mini kooltjes. Ze zijn een belangrijke leverancier van vitamine C, voedingsvezels en ijzer. Spruitjes horen bij aankoop stevig en mooi groen te zijn.

Recept: Spruitjes met feta en pijnboompitten


6. Schorseneren

Heb jij hier wel eens van gehoord? Veel mensen niet. Schorseneren zijn lange wortels met een bruine sc hil. De smaak lijkt op die van asperges. Schorseneren zijn voor vegetariërs een geschikte groente om aan hun dagelijkse ijzer behoefte te komen. Je kunt schorseneren gebruiken in een koude salade, of je gebruikt ze in plaats van asperges, met ham en ei. 

Recept: Schorseneren uit de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten