Zin in pasta? Probeer deze heerlijke pasta met garnalen en zelfgemaakte avocado pesto dan eens.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gram courgette spaghetti (1 bak)
- 200 gram garnalen
- 1/2 citroen
- 1 grote avocado
- 6 handjes verse basilicum
- 2 teentje knoflook
- 40 gram pijnboompitten
- 60 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
![]() |
Hoe maak je het?
- Rooster de pijnboompitten tot zij lichtbruin zijn. Was ondertussen de basilicum en haal de blaadjes van de stengels. Pel het knoflookteentje en hak deze in stukken. Snijd ook de avocado en pers de citroen alvast uit.
- Pak de keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitjes, het sap van de citroen, het vruchtvlees van de avocado en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa.
- Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juist dikte ontstaat. Breng de avocado pesto op smaak met wat zout en peper.
- Bak de garnalen nu voor een paar minuten in olijfolie. Voeg de courgette pasta toe en mix de avocado pesto erdoorheen.
- Eet smakelijk!
Bron recept + plaatje: Alvares, J. Romige courgetti met citroen, avocado, pesto én garnalen. https://www.jennyalvares.com/romige-courgetti-met-citroen-avocado-pesto-en-garnalen/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten