Deze low-carb lasagne is om je vingers bij af te likken! Hij zit boordevol groenten en bevat weinig koolhydraten en is super easy om te maken. Ben jij benieuwd hoe hij smaakt? Probeer het recept dan eens.
Ingrediënten:
- 500 gr mager rundergehakt
- 3 grote aubergines
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- peper, basilicum,
- 200 gr mozzarella
- 100 gr geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
- Verwijder de kronen van de aubergines en snijd ze in plakken van 1/2 cm. Bestrooi de plakken met zout en laat ze 20 minuten staan. Dep ze droog en frituur ze in hete olijfolie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snipper de ui en fruit deze in olie en pers de knoflook er boven uit. Voeg het gehakt hieraan toe en vervolgens de tomatenblokjes met het sap. Laat dit allen voor 20-30 minuten pruttelen en breng hem op smaak met zout, peper en basilicum.
- Snij de mozzarella in dunne plakjes. Leg nu laag om laag in een ingevette ovenschaal: begin met aubergines, tomatensaus, plakjes mozzarella en dan Parmezaanse kaas. Eindig met een laag mozzarella en bak de schotel in 40 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).
Tip! Je kunt eventueel wat Parmezaanse kaas door de saus doen. Ook zou je aan de saus wat champignons, courgette en/of paprika kunnen toevoegen. Eventueel zou je de lasagne kunnen bestrooien met wat pijnboompitjes.
Heb jij hulp nodig bij het maken van een persoonlijk voedingsplan? Maak dan nu een afspraak voor een geheel vrijblijvend en gratis voedingskundig kennismakingsgesprek. Hierin kunnen de diëtist en u elkaar leren kennen en zal zij haar werkwijze uitleggen.
Klik hier om een afspraak te maken!
Bron:Aubergine Lasagne. Lia de Jong. http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=436855&userid=386882
Foto: http://www.thetimes.co.uk/tto/life/food/recipes/article4585629.ece
Geen opmerkingen:
Een reactie posten